Hendriksholm Kirkes Kor
cdbillede

Om Hendriksholm Kirkes Kor

• Hendriksholm Kirkes Kor er et blandet kammerkor med 30 unge rutinerede sangere. Koret tilstræber en høj musikalsk standard og et godt socialt miljø og kammeratskab.

engelsk tekst
  • 12 af sangerne gør tjeneste ved gudstjenester på søn- og helligdage i Hendriksholm kirke. Hele koret medvirker ved koncerter og musikgudstjenester.

• Årligt synges 15-20 koncerter i ind- og udland. Koret har rejst over det meste af Danmark samt i bl.a. Tyskland, Norge, Sverige, Holland, Italien, Tjekkiet, Polen og Kina.

• Koret deltager jævnligt i internationale korkonkurrencer, senest i oktober 2015 i Riva del Garda, Italien. Koret vandt her i kategorien »Kirkemusik for Blandet kor«, og deltog i Grand Prix finalen som et af de fire bedste kor i hele konkurrencen.

• Koret synger hovedsagelig kirkemusik og optræder ved kirkekoncerter. Repertoiret er klassisk korlitteratur, med hovedvægt på værker fra renæssancen, barokken, romantikken og vor egen tid. Komponister som Palestrina, Buxtehude, Pedersøn, Bach, Händel, Lange-Müller, Gade, Nielsen, Duruflé og Nystedt kan nævnes. Flere komponister har skrevet musik til Hendriksholm Kirkes Kor.

• Arbejder jævnligt sammen med professionelle musikere og sangsolister. Koret har for nylig opført:
    Brahms: Ein Deutsches Requiem. Britten: A Ceremony of Carols. Duruflé: Requiem. Mendelsohn: Salme 42. Fauré: Requiem. Händel: Messias. Schubert: Messe i G. Schütz: Johannespassion. Dvorak: Messe i D. J.S.Bach: Kantate 140 »Wachet auf«. Mozart: Dixit, Magnificat.

• Ledes af Karin Schmidt Andersen. Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det fynske Musikkonservatorium. Organist ved Hendriksholm kirke, Rødovre. Videregående kurser i kordirektion og sang. Koncertvirksomhed som organist, akkompagnatør og i særdeleshed som kordirigent i Danmark, Storbritannien, Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Holland, Tjekkiet og Polen. Har uropført ny kormusik.

• I efteråret 2005 dannedes Foreningen Hendriksholm Kirkes Kor, der foruden korets aktive medlemmer har en stor gruppe støttemedlemmer. For mere information, skriv til medlem@kirkekor.dk

• Kontakt: Karin Schmidt Andersen, Hendriksholm kirke.
    Damhus Boulevard 70, 2610 Rødovre
    Tlf: 38 86 14 58 /  36 70 76 84